Forrás: Pixabay
Ázsiai lazac zöldséges egyszerű Stir Fry tészta
A lazacos tészta, amely kielégíti a tenger gyümölcsei iránti sóvárgását, az ázsiai ízek és a gazdag lazac fúziója. Ez a könnyen elkészíthető étel egészséges és ízletes, tele zöldségekkel, tésztával és édes-sós mártással.
Hozzávalók
- 2 lazacfilé
- 200 g tojásos tészta
- 2 EL Növényi olaj
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Közepes méretű sárgarépa, vékonyra szeletelve
- 1 Piros paprika, vékonyra szeletelve
- 1 csésze Borsószemek
- 4 újhagyma, apróra vágva
- 2 EL Szójaszósz
- 1 evőkanál Osztrigaszósz
- 1 evőkanál méz
- só és fekete bors ízlés szerint
- Egy marék szezámmag a díszítéshez
Eljárás
A lazacfiléket sózzuk és borsozzuk, majd tegyük félre.
Készítse el a tojásos tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd szűrje le és tegye félre.
Süssük a lazacot egy serpenyőben 1 evőkanál növényi olajon közepes lángon 2-3 percig oldalanként, amíg át nem sül és aranyszínű nem lesz. Tegye át egy tányérra, és villával pelyhesítse a lazac húsát.
Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a maradék evőkanál olajat, és pirítsuk meg a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
Adjuk hozzá a sárgarépát, a paprikát és a borsót, és 2-3 percig kevergetve pirítsuk, amíg kissé megpuhulnak.
Adja hozzá a főtt tésztát, a lazacot, a zöldhagymát, a szójaszószt, az osztrigaszószt és a mézet a serpenyőbe. Keverje össze az egészet, és hagyja főni még 2-3 percig.
Tálalja a lazacos kevert tésztát forrón, szezámmaggal díszítve.