Babgulyás konzerv babból
Ez a klasszikus magyar étel, mely gazdag ízekben és tartalmas összetevőkben. Különösen népszerű a hideg hónapokban, mivel jól melegít belülről. Babgulyás konzerv bab segítségével könnyen elkészíthető, az így megtakarított idővel pedig más dolgokra összpontosíthatunk.
Hozzávalók
- 500 g konzerv bab
- 250 g marhahús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanál köménymag
- 1 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 11⁄2 l víz
Eljárás
A marhahúst felkockázzuk és félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot megmosva, apróra vágjuk.
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, majd pár percig dinszteljük, amíg aranybarnává válik.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot és a pirospaprikát, majd egy percig kevergetjük.
Hozzáadjuk a húst, és addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vizet.
Fedjük le, és főzzük kb. 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.
Ekkor adjuk hozzá a konzerv babot, és főzzük még 10-15 percig.
Tálaljuk forrón.