HIRDETŐ

Babgulyás konzerv babból

Ez a klasszikus magyar étel, mely gazdag ízekben és tartalmas összetevőkben. Különösen népszerű a hideg hónapokban, mivel jól melegít belülről. Babgulyás konzerv bab segítségével könnyen elkészíthető, az így megtakarított idővel pedig más dolgokra összpontosíthatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g konzerv bab Hozzáadott
  • 250 g marhahús Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A marhahúst felkockázzuk és félretesszük.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot megmosva, apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, majd pár percig dinszteljük, amíg aranybarnává válik.

4. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot és a pirospaprikát, majd egy percig kevergetjük.

5. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul.

6. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vizet.

7. Lépés

Fedjük le, és főzzük kb. 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

8. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a konzerv babot, és főzzük még 10-15 percig.

9. Lépés

Tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új