HIRDETŐ

Forrás: Wiktory from Getty Images

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Szárított fehér bab Hozzáadott
  • 500 g Sertéshús Hozzáadott
  • 2 db közepes hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 db Sertéscsontok Hozzáadott
  • 3 liter Vizek Hozzáadott
  • 2 kanalak lard Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott
  • Paprika ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a babot, amelyet fogunk, és hideg vízzel lefedjük. Hagyja áztatni egy éjszakán át. Csöpögtesse le az áztatott babot, és tegye egy nagy fazékba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a feldarabolt húst és a csontokat, fedjük fel vízzel, és közepes lángon főzzük. Főzés közben időnként habját lefölözzük.

3. Lépés

Amikor már nem képződik hab, adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, és főzzük tovább. Itt az alkalom, hogy sóval és borssal ízesítsük a levest.

4. Lépés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát zsírban aranybarnára pirítjuk. Amikor már megfelelő színű, adjuk hozzá a paprikát, és tegyük a keveréket a fazékba.

5. Lépés

Hagyjuk a levest körülbelül egy órán át főni. Amikor a bab teljesen megpuhult, porítsuk be vízzel elkevert liszttel (2 evőkanál lisztet oldjunk fel a vízben), hogy a leves kiegyensúlyozott vastagságú legyen.

6. Lépés

Ebben a szakaszban kóstolja meg a levest, és adja hozzá a majoránnát. Ezután hagyjuk a levest kb. 10 percig főni, és végül adjuk hozzá a zsiradékot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új