HIRDETŐ

Forrás: Wiktory from Getty Images

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Szárított fehér bab Hozzáadott
  • 500 g Sertéshús Hozzáadott
  • 2 db közepes hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 db Sertéscsontok Hozzáadott
  • 3 liter Vizek Hozzáadott
  • 2 kanalak lard Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott
  • Paprika ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a babot, amelyet fogunk, és hideg vízzel lefedjük. Hagyja áztatni egy éjszakán át. Csöpögtesse le az áztatott babot, és tegye egy nagy fazékba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a feldarabolt húst és a csontokat, fedjük fel vízzel, és közepes lángon főzzük. Főzés közben időnként habját lefölözzük.

3. Lépés

Amikor már nem képződik hab, adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, és főzzük tovább. Itt az alkalom, hogy sóval és borssal ízesítsük a levest.

4. Lépés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát zsírban aranybarnára pirítjuk. Amikor már megfelelő színű, adjuk hozzá a paprikát, és tegyük a keveréket a fazékba.

5. Lépés

Hagyjuk a levest körülbelül egy órán át főni. Amikor a bab teljesen megpuhult, porítsuk be vízzel elkevert liszttel (2 evőkanál lisztet oldjunk fel a vízben), hogy a leves kiegyensúlyozott vastagságú legyen.

6. Lépés

Ebben a szakaszban kóstolja meg a levest, és adja hozzá a majoránnát. Ezután hagyjuk a levest kb. 10 percig főni, és végül adjuk hozzá a zsiradékot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek