HIRDETŐ
Forrás: carpaumar from Getty Images
Baconos karaj őzgerincben
Egy hagyományos magyar recept egy modern csavarral, ahol a karaj össze van csomagolva őzgerincben és be van vonva baconbe. Az ízek keverednek, és egy olyan húsételt eredményeznek, amelyet bármilyen oldalételekkel kínálhatunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Baconos karaj
- 1 darab őzgerinc
- 800 g sertéskaraj
- 200 g bacon
Fűszerezés
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál füstölt paprika
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra.
2. Lépés
Bevonjuk a karajt a fűszerkeverékkel.
3. Lépés
Bevonjuk a fűszeres karajt baconbe.
4. Lépés
Betesszük az őzgerincet egy sütőzacskóba, és belerakjuk a baconbe csomagolt karajt.
5. Lépés
A sütőben 60-70 percig sütjük, attól függően, hogy milyen mértékű a sütöttség, amit szeretnénk elérni.
6. Lépés
Kivesszük a sütőből, és pihentetjük 10 percig, mielőtt felszeletelnénk.