HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bakonyi sertésszelet

Egy régi kedvenc, amelyet nokedlivel, vagy rizzsel szokás felszolgálni. Vasárnapi ebédre tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 sertésszelet Hozzáadott
  • 30 dkg gombakonzerv Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 kávéskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 20 dkg szalonna Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húsokat megsózzuk és megborsozzuk, majd serpenyőben megsütjük őket. Utána egy tányérra szedve pihentetjük.

2. Lépés

A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. A húsból kisült zsiradékba belefektetjük a szalonnát és megpirítjuk. Erre szórjuk rá a vöröshagymát, amit üvegesre párolunk.Ezt követően a lecsepegtetett gombát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát is rárakjuk.

3. Lépés

Pirospaprikázzuk, felöntjük 1 dl vízzel, 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük 20 perc alatt.

4. Lépés

A húsokat ismét eltávolíthatjuk, hogy besűrűsítsük a szószt. A tejfölt a liszttel és 1 dl vízzel csomómentesre keverjük majd a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új