Forrás: Youtube
Bakonyi sertésszelet
Egy régi kedvenc, amelyet nokedlivel, vagy rizzsel szokás felszolgálni. Vasárnapi ebédre tökéletes.
Hozzávalók
- 8 sertésszelet
- 30 dkg gombakonzerv
- 1 ks Paprika
- 1 ks paradicsom
- 1 ks hagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 20 dkg szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- olaj
Eljárás
A húsokat megsózzuk és megborsozzuk, majd serpenyőben megsütjük őket. Utána egy tányérra szedve pihentetjük.
A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. A húsból kisült zsiradékba belefektetjük a szalonnát és megpirítjuk. Erre szórjuk rá a vöröshagymát, amit üvegesre párolunk.Ezt követően a lecsepegtetett gombát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát is rárakjuk.
Pirospaprikázzuk, felöntjük 1 dl vízzel, 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük 20 perc alatt.
A húsokat ismét eltávolíthatjuk, hogy besűrűsítsük a szószt. A tejfölt a liszttel és 1 dl vízzel csomómentesre keverjük majd a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.