HIRDETŐ

Forrás: freepik

Bakonyi sertéstokány

A Bakonyi sertéstokány a magyar konyha remekei közé tartozik. A tokányok különlegessége, hogy nagyon ízletesek, húsosak, és a szaftjuk a legtöbb esetben az alapanyagokból készül, nem pedig plusz szószból. A Bakonyi sertéstokány, ahogy a nevéből is sejthető, egy hagyományos, magyaros, sertéshúsból készült étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéshús (tarja, lapocka) Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g gomba Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 112 dl fehérbor (száraz) Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst kis csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és kisütjük.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és a szalonnazsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és fehérbort, majd sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Kevés vízzel felengedjük, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk.

5. Lépés

Közben a gombát megmossuk, felszeleteljük és a vajon megpirítjuk.

6. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát és további 10 percig főzzük.

7. Lépés

A végén hozzáadjuk a tejfölt, jól összekeverjük és készre főzzük.

8. Lépés

Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek