HIRDETŐ

Forrás: freepik

Bakonyi sertéstokány

A Bakonyi sertéstokány a magyar konyha remekei közé tartozik. A tokányok különlegessége, hogy nagyon ízletesek, húsosak, és a szaftjuk a legtöbb esetben az alapanyagokból készül, nem pedig plusz szószból. A Bakonyi sertéstokány, ahogy a nevéből is sejthető, egy hagyományos, magyaros, sertéshúsból készült étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéshús (tarja, lapocka) Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g gomba Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 112 dl fehérbor (száraz) Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst kis csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és kisütjük.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és a szalonnazsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és fehérbort, majd sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Kevés vízzel felengedjük, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk.

5. Lépés

Közben a gombát megmossuk, felszeleteljük és a vajon megpirítjuk.

6. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát és további 10 percig főzzük.

7. Lépés

A végén hozzáadjuk a tejfölt, jól összekeverjük és készre főzzük.

8. Lépés

Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új