Forrás: Youtube
Bakonyi tepsiben sült csirkecomb
Könnyű recept ugyan, de inkább a ráérősöknek ajánlott.
Hozzávalók
- 4 ks csirke alsócomb
- 1 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgóolaj
- szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek finomliszt
- 2 dl csirke alaplé
Eljárás
A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, és jól puhítsuk meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.
Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.