HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bakonyi tepsiben sült csirkecomb

Könnyű recept ugyan, de inkább a ráérősöknek ajánlott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 ks csirke alsócomb Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • szárnyas fűszerkeverék Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl csirke alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.

2. Lépés

A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.

3. Lépés

Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, és jól puhítsuk meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.

4. Lépés

Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.

5. Lépés

Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek