Forrás: Youtube
Bakonyi zöldséges sertéstokány
Sertéstokány gazdagon, bakonyi módra. Füstölt szalonnával még istenibb eredményt kapunk.
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk só
- 5 dl víz
- kevés olaj
Eljárás
A húst és a szalonnát felcsíkozzuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát és a fokhagyma port, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a húst és alaposan összeforgatjuk a fűszerezett liszttel, hogy mindenhol befedje.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd rátesszük a szalonnát és a zsírját kisütjük. Aztán rátesszük a húst és mindegyik oldalára kérget pirítunk.
Amikor már színe van a húsnak, akkor kb 4,5-5 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg.
Amikor félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a vegyes zöldségeket és ha szükséges, kevés vizet és fedő alatt pároljuk majdnem készre.
Kb az utolsó 10 percben adjuk hozzá a borsót és készre főzzük az ételt. Közben kevergetjük és ha szükséges, akkor kevés vizet is önthetünk még hozzá.