HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bakonyi zöldséges sertéstokány

Sertéstokány gazdagon, bakonyi módra. Füstölt szalonnával még istenibb eredményt kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg sertéscomb Hozzáadott
  • 15 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 20 dkg vegyes zöldség Hozzáadott
  • 5 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 4 ek finomliszt Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
  • kevés olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst és a szalonnát felcsíkozzuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát és a fokhagyma port, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a húst és alaposan összeforgatjuk a fűszerezett liszttel, hogy mindenhol befedje.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd rátesszük a szalonnát és a zsírját kisütjük. Aztán rátesszük a húst és mindegyik oldalára kérget pirítunk.

3. Lépés

Amikor már színe van a húsnak, akkor kb 4,5-5 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg.

4. Lépés

Amikor félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a vegyes zöldségeket és ha szükséges, kevés vizet és fedő alatt pároljuk majdnem készre.

5. Lépés

Kb az utolsó 10 percben adjuk hozzá a borsót és készre főzzük az ételt. Közben kevergetjük és ha szükséges, akkor kevés vizet is önthetünk még hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új