HIRDETŐ

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=kvpo6LRRnBE&ab_channel=SzilviSz%C3%A9csi

Balatoni friss lángos

A lángos az egyik legnépszerűbb magyar street food, amelyet szinte minden utcabálon ésásárban megtalálunk. A tészta olajban sütve kívül ropogós, belül pedig omlós és lágy. Legtöbbször fokhagymás tejföllel, sajttal, sonkával és/vagy szalá tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál instant élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • fokhagymás tejföl Hozzáadott
  • reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, élesztőt, cukrot a sóval egy tálban.

2. Lépés

Adagoljuk hozzá az olajat és a langyos vizet, majd gyúrjuk össze az egészet egy lágy tésztává.

3. Lépés

Lisztezett felületen dagasszuk a tésztát, majd borítsuk le és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni kb. 30-40 percig.

4. Lépés

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki különböző formájú darabokra (pl. kör, ovális, téglalap stb.).

5. Lépés

Forrósíunk fel bő olajat serpenyőben vagy lábasban, majd süssük ki benne a tésztadarabokat mindkét oldalukon anybarnára.

6. Lépés

Tálaljuk a lángosokat fokhagymás tejföllel és a választott feltétekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új