Forrás: Pixabay: truongvandoan
Bao, azaz gőzbuci
Remélem élvezni fogod a bao készítését! Sok sikert hozzá!
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 2 dl langyos víz
- 1 Csomag szárított élesztő
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 evőkanál sertészsír
- 50 dkg sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál oyster sauce (osztrigaszósz)
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál szezámmag a tetejére
Eljárás
Kategória: Tészta készítése
Eljárás: A finomlisztet keverd össze a rizsliszttel egy tálban, add hozzá a cukrot és a csipet sót. Ebben a következő fázisban ajánlom használni a robotgépet, hogy az összetevők alaposan összekeveredjenek. Az élesztőt futtasd fel a langyos vízben, majd keverd hozzá a lisztes keverékhez. Hozzáadom még a sertészsírt is az állag javítása érdekében. Gyúrd össze a tésztát, majd tedd félre meleg helyre kelni.
Kategória: Töltelék készítése
Eljárás: A sertéstarját vágd apró kockákra, a fokhagymát pedig aprítsd fel. Ezek után a pörköléshez használd a nagyobb serpenyőt, hogy a hús mindenhova elterüljön. A húst süsd át a serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát, a szójaszószt, az osztrigaszószt, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd hagyd, hogy összesüljenek az ízek.
Kategória: Baók formázása és sütése
Eljárás: A megkelt tésztát nyújtsd ki körülbelül 1 centiméteres vastagságúra. A tetejét szurkáld meg villával, majd vágd ki belőle 8-10 cm átmérőjű korongokat. Mindig forgasd meg a tésztát, hogy mindenhol egyenletesen nyúljon. A korongokat tedd a kézfejedre, és tedd rá a húsos tölteléket. Óvatosan csíptsd össze a tészta szélét a közepén. Fontos, hogy a baókat ne túl szorosan zárd le, mert sütéskor a tészta még nőni fog. A baókat tedd sütőpapírral bélelt gőzölőbe, és 20 perc alatt párold meg őket.