HIRDETŐ
Barackos torta csokoládéval és morzsával
Egyszerű sütemény a hétvégére. Gyümölcs, csokoládé és morzsa.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Sűrűn
- 4 darab tojás
- 120 g barna cukor
- 100 g fehér joghurt
- 200 g sima liszt speciális
- 1⁄2 csomagok szódabikarbóna
További összetevők
- 1⁄2 kg Barack
- 60 g Forró csokoládé
Moricz
- 60 g zabpehely
- 40 g Pörkölt mandula
- 20 g barna cukor
- 20 g lágyított vaj
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A tojásokat cukorral habbá verjük. Kb. 10 percig keverjük. Belekeverjük a fehér joghurtot. Ezután átszitáljuk a lisztet a sütőporral, és sima tésztává keverjük. A tésztát egy olajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe öntjük. A barackot kisebb darabokra vágjuk, a csokoládét apróra vágjuk. A tésztára elosztjuk a barack darabokat és megszórjuk a csokoládé darabokkal.
2. Lépés
A tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit, és megszórjuk vele a torta tetejét. Az így előkészített tortát 180 fokon sütjük 30 percig.