HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Bársonyosan selymes Mousse

A könnyű, krémes állag és a gazdag ízvilág miatt nagyon népszerű és elegáns finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 250 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Olvassuk fel a csokoládét vízfürdő felett, majd hagyjuk kicsit hűlni.

2. Lépés

Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliával egy tálban.

3. Lépés

A tojásfehérjéket verjük fel a sóval egy másik tálban, amíg kemény habot nem kapunk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez a csokoládét, majd óvatosan keverjük össze.

5. Lépés

Lassan keverjük hozzá a felvert tejszínt a csokoládés masszához.

6. Lépés

Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjéket a csokoládés masszába. Gyengéden keverjük össze, hogy megmaradjon a habos állag.

7. Lépés

Öntsük a Mousse-ot tálkákba vagy pohba, majd hűtsük legalább 3 órán keresztül hűtőszekrényben, hogy megdermedjen.

8. Lépés

Tálalás előtt lehetőség szerint díszítsük a Mousse-t tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy gyümölccsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új