Forrás: pixabay
Bársonyosan selymes Mousse
A könnyű, krémes állag és a gazdag ízvilág miatt nagyon népszerű és elegáns finomság.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 4 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 250 ml tejszín
Eljárás
Olvassuk fel a csokoládét vízfürdő felett, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliával egy tálban.
A tojásfehérjéket verjük fel a sóval egy másik tálban, amíg kemény habot nem kapunk.
Adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez a csokoládét, majd óvatosan keverjük össze.
Lassan keverjük hozzá a felvert tejszínt a csokoládés masszához.
Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjéket a csokoládés masszába. Gyengéden keverjük össze, hogy megmaradjon a habos állag.
Öntsük a Mousse-ot tálkákba vagy pohba, majd hűtsük legalább 3 órán keresztül hűtőszekrényben, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt lehetőség szerint díszítsük a Mousse-t tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy gyümölccsel.