HIRDETŐ
Basmati rizs
Az indiai konyha egyik legkedveltebb rizsfajtája a basmati rizs.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Csésze basmati rizs
- 3 Csésze víz
- só ízlésint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a basmati rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz.
2. Lépés
Tegyük a rizst egy edénybe, és öntük hozzá a vizet.
3. Lépés
Sózzuk meg a vizet ízlés szerint.
4. Lépés
Fedjük le az edényt, és hagyjuk rotyogni közepes lángon, amíg a rizs fő meg és a víz elpárolog.
5. Lépés
Ha a víz elpárologott, vegyük le a fedelet, és hagyjuk pihenni a rizst még 5 percig.
6. Lépés
Kész is, tálalhatjuk köretként vagy főételként más indiai ételek mellé.