HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: drawsandcooks

Battenberg torta

A Battenberg torta egy igazán egyedi és szemet gyönyörködtető brit sütemény. Különlegessége a rózsaszín és sárga színű sütijének négyzetes mintája, amit márványos effektus színez. A torta fehér marcipánba van csavarva, amely szépen kiemeli a színes szeleteket. Az előkészületek időigényesek lehetnek, de megéri a végeredmény.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 175 g vaj Hozzáadott
  • 175 g cukor Hozzáadott
  • 175 g liszt Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál rózsaszín ételfesték Hozzáadott
  • 1 teáskanál Sárga ételfesték Hozzáadott

Összeállítás

  • 4 evőkanál baracklekvár Hozzáadott
  • 225 g marcipán Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a tésztát. A vajat keverjük össze a cukorral egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az összes tojást. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajas keverékhez. Osszuk fel a tésztát két részre, és színezzük be őket, az egyiket rózsaszínnel, a másikat sárgával.

2. Lépés

A tésztát süssük 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig vagy amíg a tészta rugalmas, ha enyhén megnyomjuk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor a tészta száraz lehet.

3. Lépés

Hagyjuk a tésztákat kihűlni, majd vágjuk őket egyforma széles sávokra. Kenjük meg a sávokat baracklekvárral, majd illesszük őket egymáshoz úgy, hogy rózsaszín és sárga kockákat kapjunk. A torta négy részre van osztva, tehát mindegyik szeleten rózsaszín és sárga négyzeteknek kell lenniük, melyek egymást követik.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a marcipánt vékonyra, és csomagoljuk be vele a tortát. Hajtsuk rá a marcipánt a tortára és simítsuk el óvatosan, hogy ne legyenek levegőbuborékok. Szeleteljük fel a tortát, és tálaljuk porcukorral megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új