Forrás: Youtube
Birkagulyás csipekével
Markáns ízvilággal rendelkező igazi magyar finomság.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg csontos birkahús
- 2 ks sárgarépa
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szem köménymag
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ks paradicsom
- 1 ks Paprika
- babérlevél
- 2 l alaplé víz
- só
Csipetke
- 1 ks tojás
- 20 dkg liszt
- só
Eljárás
Sfüstült szalonát felkockázzuk és elkezdjük pirítani. (a bőrkéjét is beletesszük) Kicsontozzuk a húst. A húsos csontokat hozzáadjúk a szalonnához, és együtt pirítjuk. Adjunk hozzá egy kevés szemes köményt.
Ezután beletesszük a felaprított hagymát is és együtt dinszteljük a többi alapanyagga amik már a fazékban vannak. Tegyük hozzá a pirospaprikát és egyből a húst is. Fedő alatt hagyjuk rotyogni.
A csipetkéhez felütjük a tojásunkat egy tálkába, egy villávar elkeverjük. HOzzáadunk egy csipet sót és a lisztet is. Egy deszkán jól összegyúrjuk majd kicsipkedjuk apró darabokra és hagyjuk száradni.
A paradicsomot és a paprikát vágjuk fel kis darabokra és tegyük a fazékba. A felaprított fokhagyma gerezdeket is dobjuk bele. Mehet bele a bebérlevél. Feldaraboljuk a megpucolt répát és krumplit és ezeket is beletesszük a pöribe.
Hozzáöntjük az alaplét és hagyjuk főni. Amikor megpuhult minden, a végén jöhet bele a csipetke. Még egyszer rottyantsuk össze és tálalhatjuk is.