HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Birkapörkölt bográcsban

Ez az ízletes bográcsos pörkölt a kerti partik elengedhetetlen része. Tökéletesen illik hozzá a házi kenyér.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg bárányhús Hozzáadott
  • 112 kg The Onion Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 5 db Paprika Hozzáadott
  • 2 db chili paprika Hozzáadott
  • 2 db fokhagyma Hozzáadott
  • 3 EK őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 EK őrölt paprika - édes Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott
  • 70 g paradicsompüré Hozzáadott
  • 9 db nagy burgonya Hozzáadott
  • 2 TK szárított majoránna Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • napraforgóolaj vagy kenőcs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

A pörkölt húsát előző nap készítjük elő. Kockára vágjuk, hozzáadunk 1 fej préselt fokhagymát, őrölt édes paprikát, őrölt köményt és meglocsoljuk olajjal. Mindent jól összekeverünk és lezárt dobozban tesszük a hűtőbe.

2. Lépés

Másnap, a főzés előtt apróra vágjuk a hagymát. Az a szabály érvényes, hogy annyi hagymát adunk, ahány húsunk van. Szintén felvágjuk a paprikát és a paradicsomot. Készítsünk elő jalapenót, hámítsuk meg a fokhagymát.

3. Lépés

Aranybarnára pirítjuk a hagymát a zsíron, hozzáadjuk a felvágott paprikát, hogy kissé megpárolódjon. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét. A zöldségalap elkészült.

4. Lépés

Most hozzáadjuk a húst. Megsütjük, majd sózzuk. Állandóan keverve hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és a paprikát. Összekeverjük és pároljuk. Ahogy a víz elpárolog, újat öntünk hozzá, hogy a gulyás párolódjon.

5. Lépés

A párolás körülbelül 3/4-énél adjuk hozzá a gulyáshez a teljesen megpucolt burgonyákat. Ezek a sűrítésért felelősek. A párolás vége előtt törjük össze őket fakanállal a fazékban, és adjunk hozzá a gulyáshoz néhány kockára vágott burgonyát. Most adjunk hozzá annyi vizet, amennyi gulyásleves szeretnénk.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk. A főzés befejezése után keverjünk hozzá 5 préselt fokhagymagerezdet és 2 kávéskanál majorannát. Kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új