HIRDETŐ
Forrás: FB: Jedlo je krásne
Birkapörkölt
Ez a nagyszerű birkapörkölt a hagyományos magyar konyha jellegzetes fogása, gazdag ízvilágával és finom fűszeres aromájával. A recept lassú párolást igényel, hagymával, paprikával és egyéb fűszerekkel, amik hazug ízletes mártást eredményeznek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 900 g birkahús
- 3 EK paradicsompüré
- 2 db The Onion
- őrölt pirospaprika
- só és bors
- olaj
- víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A bárányhúst kockára vágjuk.
2. Lépés
Meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát.
3. Lépés
A fazékban felmelegítjük az olajat és megpirítjuk a hagymát.
4. Lépés
A hagymát piros paprikával megfújjuk, megsózzuk és fűszerezzük.
5. Lépés
Végül adjuk hozzá a bárányt a fazékhoz, és amikor levét adja, öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára.
6. Lépés
A párolás végén adjuk hozzá a paradicsompürét a pörköltökhöz.