HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Birsalmasajt

A birsalma vitaminban, rostban és ásványokban is gazdag, így fogyasztása erősen ajánlott egész évben. Sajt formában pedig sokkal ízletesebb és vonzóbb nassolnivaló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg birsalma Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A birsalmákat mossuk meg és négyeljük fel mindet. Nem kell meghámozni, sem a magházát eltávolítani. Így tegyük a szeleteket egy fazékba, öntsünk rá vizet, és főzzük puhára.

2. Lépés

Amikor elkészült, szedjük ki mindnek aa magházát, húzzuk le a héját, és botmixerrel pürésítsük. Egy lábasban a pép súlyával megegyező cukormennyiséget szükséges hozzáadni. Forraljuk fel, kevergetve mindaddig amig a cukor fel nem oldódik. Majd további egy órán át, kevergetés mellett, főzzük amig sűrű és fényes nem lesz.

3. Lépés

Fóliával bélelt formákba adagolhatjuk. Körülbelül 2 hét alatt köt meg. Azonban, ha gyorsabban szeretnénk hozzájutni a csemegéhez, akkor figyeljünk oda, hogy tűzálló formába rakjuk, így sütőben 50 fokon 4-5 óra alatt sikeresen megszilárdulhat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új