HIRDETŐ
Forrás: Canva
Bodzaszirup
Recept a bodza szirup elkészítéséhez, ami nagyon frissítő a meleg napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 11⁄2 kg kristálycukor
- 2 l Forralt víz
- 40 db Bodzavirágok
- 2 TK citromsav
- 3 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A bazsarózsa virágait útszéli helyekről szedjük össze.
2. Lépés
Eltávolítjuk a kemény szárakat, majd óvatosan leöblítjük.
3. Lépés
Ezután áttesszük őket egy nagy fazékba, ahol felaprított citromok vannak, és leöntjük őket előzetesen lehűtött forrásvízzel.
4. Lépés
A így elkészített bazsalikum szirupot 24 órán át hagyjuk állni hűvös helyen.
5. Lépés
Másnap átszűrjük a bazsalikomot egy szűrőn, hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, bekapcsoljuk a tűzhelyet és addig főzzük, míg a cukor teljesen feloldódik, körülbelül 10 perc.
6. Lépés
A szirupot azonnal sterilizált üvegekbe öntjük és becsomagoljuk őket egy takaróba.