Forrás: Youtube
Bodzaszörp készítése házilag
Az egész évben képes egy korttyal is felidézni a tavaszt.
Hozzávalók
- 21⁄2 kg cukor
- 3 l víz
- 20 ks bodzavirág
- 2 ks citrom
- 2 dkg citromsav
- 1⁄2 tk borkősav
Eljárás
A cukrot egy lábosba szórjuk és felöntjük a vízzel. Időnként megkeverve felforraljuk és 10 percig főzzük. Ekkor belekeverjük a citromsavat, a borkősavat és hagyjuk langyosra hűlni.
Addig a virágokat egyesével átválogatjuk, a citromokat felszeleteljük és egy nagy lábost félig pakoljunk meg a virágokkal, aztán jöhetnek a citromok és végül öntsük fel a langyosra hűlt sziruppal. 3-4 napig hűtőben hagyjuk pihenni, de minden nap alaposan keverjük át egyszer.
Veszünk kis üvegeket, ezeket sterilizájuk. Tiszta anyaggal kibélelünk egy szűrőt és ezen átszűrjük a szörpöt egy tiszta lábosba, így tuti, hogy kristálytiszta lesz.
Közepes lángon forraljuk fel a szörpöt és egy hőálló kesztyűben készítsük mellé a steril, forró üvegeket. Egyesével töltsük meg az üvegeket és zárjuk le.