HIRDETŐ

Bodzavirág dzsem

A házunknál hatalmas bodzabokor van, gyönyörű bodzavirágokkal. Mikor kipróbáltam belőle dzsemet főzni, nem is sejtettem, milyen finomság lesz belőle és mennyire fogják a gyerekeim szeretni. Azóta minden nyáron készítem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 l Minőségi almajus Hozzáadott
  • 20 Nagy bodza virágok Hozzáadott
  • 500 g Zselés cukor 2:1 Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A virágokat 24 órára a dzsúszba áztatjuk. A dzsúszot leszűrjük, hozzáadjuk a zselésítő cukrot és 10 percig főzzük, vagy amíg a zselatin sűrűségűre nem sűrűsödik.

2. Lépés

Azonnal betesszük a poharakba, lezárjuk és fejjel lefelé fordítjuk. Nem szükséges sterilizálni, mivel még melegen tettük a poharakba. Hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új