HIRDETŐ
Bodzavirág dzsem
A házunknál hatalmas bodzabokor van, gyönyörű bodzavirágokkal. Mikor kipróbáltam belőle dzsemet főzni, nem is sejtettem, milyen finomság lesz belőle és mennyire fogják a gyerekeim szeretni. Azóta minden nyáron készítem.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 l Minőségi almajus
- 20 Nagy bodza virágok
- 500 g Zselés cukor 2:1
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A virágokat 24 órára a dzsúszba áztatjuk. A dzsúszot leszűrjük, hozzáadjuk a zselésítő cukrot és 10 percig főzzük, vagy amíg a zselatin sűrűségűre nem sűrűsödik.
2. Lépés
Azonnal betesszük a poharakba, lezárjuk és fejjel lefelé fordítjuk. Nem szükséges sterilizálni, mivel még melegen tettük a poharakba. Hagyjuk kihűlni.