HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Kiepx79B83ctwfCAqib/4b2206a61d1ec1c6074e458e1f4644.jpeg)
Forrás: Youtube
Bodzsaszörp tartósítószer nélkül
Egyszerű tavaszi bodzaital, avagy édes-savanykás szörp.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 30 ks Bodzavirágok
- 2 ks citrom
- 2 l víz
- 500 ml víz 2
- 500 g cukor
- 10 g citromsav
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
A bodzavirágot a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
2. Lépés
A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd langyos vízzel leöntjük. Annyi vizet kell ráönteni, hogy a virágokat elfedje.
3. Lépés
Minimum egy éjszakán át lefedve áztatjuk a virágokat. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük. 500 ml vízből, valamint 500 g cukorból szirupot főzünk, és megvárjuk amíg langyosra hűl és hozzákeverjük a bodzaléhez.
4. Lépés
Legvégül hozzáadjuk a citromsavat és jól zárható üvegekbe töltjük.