HIRDETŐ

Bográcsmeggyes

A bográcsmeggyes egyagyományos magyar édesség, amely friss, érett meggyből, cukorból, lisztből és vajból készítenek. Az elkészítéshez bográcsot használnak, amelyen lassan főzik a gyümölcsöket, így lesznek omlósak észletesek. A bográcsmeggyes a nyári hónapokban a legjobb, amikor a megek éppen érnek

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy nagyobb méretű bográcsba.

2. Lépés

Szórjuk rá a cukrot, majd tegyük a bográcsot közepes lángon tűzre.

3. Lépés

Főzzük a meggyet, amíg megpuhul és kissé besűrűsödik, időnként kevergessük, hogy ne égjen rá az aljára.

4. Lépés

Közben készítsük el a tésztát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a sót és az őrölt fahéjat.

5. Lépés

Morzsoljuk bele a hideg vajat, majd dolgozzuk össze a tésztát kézzel, amíg homogén állagú lesz.

6. Lépés

Gyúrjunk a tészából apró gombócokat.

7. Lépés

Mikor a meggy már puha és besűrűsödött, tegyük az apró tésztagombócokat a bográcsba, majd fedjük le.

8. Lépés

Főzzük további 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul és átsül.

9. Lépés

Tálaljuk melegen, esetleg tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új