HIRDETŐ

Bográcsmeggyes

A bográcsmeggyes egyagyományos magyar édesség, amely friss, érett meggyből, cukorból, lisztből és vajból készítenek. Az elkészítéshez bográcsot használnak, amelyen lassan főzik a gyümölcsöket, így lesznek omlósak észletesek. A bográcsmeggyes a nyári hónapokban a legjobb, amikor a megek éppen érnek

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy nagyobb méretű bográcsba.

2. Lépés

Szórjuk rá a cukrot, majd tegyük a bográcsot közepes lángon tűzre.

3. Lépés

Főzzük a meggyet, amíg megpuhul és kissé besűrűsödik, időnként kevergessük, hogy ne égjen rá az aljára.

4. Lépés

Közben készítsük el a tésztát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a sót és az őrölt fahéjat.

5. Lépés

Morzsoljuk bele a hideg vajat, majd dolgozzuk össze a tésztát kézzel, amíg homogén állagú lesz.

6. Lépés

Gyúrjunk a tészából apró gombócokat.

7. Lépés

Mikor a meggy már puha és besűrűsödött, tegyük az apró tésztagombócokat a bográcsba, majd fedjük le.

8. Lépés

Főzzük további 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul és átsül.

9. Lépés

Tálaljuk melegen, esetleg tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek