HIRDETŐ

Bográcsos marhapörkölt

A bográcsban készült marhapörkölt egy igazi magyar ételklasszikus, ami kiválóan illik a hideg téli napokra. A hosszú főzési időnek köszönhetően a marhahús és a zöldségek beszívják az ízeket, így egy igazi ínyencség lesz belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg marhahús (lapocka, comb vagy tarja) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 3 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 csipet őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 3 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Közepes zellergumó Hozzáadott
  • 3 ks közepes burga Hozzáadott
  • 1 Csomag petrezselyemzöld Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A marhahúst mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat.

3. Lépés

Amikor a hagyma üvegesedni kezd belekeverjük a pirospaprikát, majd a marhahússal együtt dinszteljük kb. 10 percig.

4. Lépés

Ezt követően hozzáadjuk az őrölt köményt, a babérlevelet és felöntjük kb. 2-3 liter vízzel, majd főzzük lassú tűzön 1,5-2 órán át.

5. Lépés

Közben megtisztítjuk a zöldséket és felkockázzuk a sárgarépát, zellert, paradicsomot és burgonyát.

6. Lépés

Kb. 1,5 óra elteltével adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket a húsos alaphoz.

7. Lépés

A végén ízlés szerint adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet vagy más friss zöldfűszereket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek