HIRDETŐ

Bográcsos marhapörkölt

A bográcsban készült marhapörkölt egy igazi magyar ételklasszikus, ami kiválóan illik a hideg téli napokra. A hosszú főzési időnek köszönhetően a marhahús és a zöldségek beszívják az ízeket, így egy igazi ínyencség lesz belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg marhahús (lapocka, comb vagy tarja) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 3 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 csipet őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 3 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Közepes zellergumó Hozzáadott
  • 3 ks közepes burga Hozzáadott
  • 1 Csomag petrezselyemzöld Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A marhahúst mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat.

3. Lépés

Amikor a hagyma üvegesedni kezd belekeverjük a pirospaprikát, majd a marhahússal együtt dinszteljük kb. 10 percig.

4. Lépés

Ezt követően hozzáadjuk az őrölt köményt, a babérlevelet és felöntjük kb. 2-3 liter vízzel, majd főzzük lassú tűzön 1,5-2 órán át.

5. Lépés

Közben megtisztítjuk a zöldséket és felkockázzuk a sárgarépát, zellert, paradicsomot és burgonyát.

6. Lépés

Kb. 1,5 óra elteltével adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket a húsos alaphoz.

7. Lépés

A végén ízlés szerint adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet vagy más friss zöldfűszereket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új