HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Daria-Yakovleva

Bögrés palacsinta recept

A bögrés palacsinta a hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb, de annál is finomabb! A trükkje, hogy a hozzávalókat mind „egy bögrével” mérjük ki. A kész palacsinta igazi klasszikus, amely mindig jól jön, ha édessegédenyére támadunk, vagy csak egy gyors és laktató desszertre vágyunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 bögre tej Hozzáadott
  • 1 bögre szódavíz Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 bögre étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tejet, a szódavizet, a tojásokat, a sót és a cukrot. Keverd simára.

2. Lépés

Melegítsd fel az étolajat egy serpenyőben. Ha már forró, merj rá egy merőkanálnyi tésztát. A tésztát terítsd szét a serpenyőben, hogy minél vékonyabb legyen a palacsinta.

3. Lépés

Süssd a palacsintát közepes lángon mindkét oldalán aranybarnára. Ha kész, helyezd a palacsintát egy tálra, és tedd félre.

4. Lépés

Ismételd meg az eljárást a maradék tésztával.

5. Lépés

Töltsd meg a palacsintákat a kedvenc töltelékeddel, és kész is!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új