Forrás: Pixabay: Daria-Yakovleva
Bögrés palacsinta recept
A bögrés palacsinta a hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb, de annál is finomabb! A trükkje, hogy a hozzávalókat mind „egy bögrével” mérjük ki. A kész palacsinta igazi klasszikus, amely mindig jól jön, ha édessegédenyére támadunk, vagy csak egy gyors és laktató desszertre vágyunk.
Hozzávalók
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre szódavíz
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 bögre étolaj
Eljárás
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tejet, a szódavizet, a tojásokat, a sót és a cukrot. Keverd simára.
Melegítsd fel az étolajat egy serpenyőben. Ha már forró, merj rá egy merőkanálnyi tésztát. A tésztát terítsd szét a serpenyőben, hogy minél vékonyabb legyen a palacsinta.
Süssd a palacsintát közepes lángon mindkét oldalán aranybarnára. Ha kész, helyezd a palacsintát egy tálra, és tedd félre.
Ismételd meg az eljárást a maradék tésztával.
Töltsd meg a palacsintákat a kedvenc töltelékeddel, és kész is!