HIRDETŐ

Bolognai Spagetti: A tradicionális olasz ízvilág

A Bolognai spagetti egy klasszikus olasz étel, melyet Bologna városáról neveztek el. A fő összetevője a húsos ragú, ami általában marhahúsból, sertéshúsból és szalonnából készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg darált marhahús Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag paradicsom passzírozva g Hozzáadott
  • 1 evőkanál fűszerkeverék pl bazsalikom Hozzáadott
  • oregánó Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 400 g spagetti tészta Hozzáadott
  • 50 g reszelt sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Forró olajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát egy nagy lábasban.

2. Lépés

Adj hozzá a darált marhahúst, és süsd meg, amíg a hús teljesen átsült.

3. Lépés

Adj hozzá a paradicsomot, fűszerkeveréket, sót és borsot, és keverd össze.

4. Lépés

Fedd le a lábas fedővel, és hagyd főni kb. 30 percig, amíg a szósz vastagodni kezd.

5. Lépés

Közben főzd meg a spagetti tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint.

6. Lépés

Szűrd le a tésztát, és keverd össze a Bolognai szósszal.

7. Lépés

Tálald melegen, reszelt sajttal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új