Forrás: kwasny221 from Getty Images
Bolognai spagetti darált húsból készült spagetti
Darált húsból készült bolognai spagetti, amely 30 perc alatt az asztalra kerülhet.
Hozzávalók
- 400 g Darált marhahús
- 1 darab The Onion
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanálok Olívaolaj
- 400 g Paradicsom konzervdobozban
- 1 Kanál oregánó
- Egy csipetnyi só és bors
- 400 g Spagetti
- reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
Eljárás
Egy mély serpenyőben olívaolajon pirítsa aranybarnára az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk meg.
Adja hozzá a darált húst, és alaposan pirítsa meg. Sütés közben egy kanál segítségével törje kisebb darabokra. Fontos, hogy a húst jól megpirítsuk, hogy szép ropogós legyen.
Adja hozzá a paradicsomot a konzervdobozban. Ha friss paradicsomot használ, akkor jobb, ha előbb meghámozza és apró darabokra vágja. Én személy szerint a konzervparadicsomot részesítem előnyben, amely télen intenzívebb ízű.
Ezután sóval és borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az oregánót. Miután összekevertük, hagyjuk a mártást fedő alatt kb. 30 percig alacsony hőfokon pezsegni.
Közben a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente. Én mindig adok egy evőkanál olívaolajat a vízhez, hogy a spagetti ne ragadjon le.
A kész spagettit lecsepegtetjük, és összekeverjük a mártással. Tálaljuk reszelt parmezán sajttal.