HIRDETŐ

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa, meghámozva és apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Szál zellerszár, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 500 g darált hús keverék (marha és sertés) Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 doboz konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál bazsalikom Hozzáadott
  • 500 g tészta (pl. spagetti) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kevés növényi olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, sárgarépát, zellert és a fokhagymát egy nagy serpenyőben.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst és főzzük addig, míg minden oldalán megpirul. Keverjünk közben, hogy a hús szemcséi szétszóródjanak.

3. Lépés

Öntsük hozzá a bort, és főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét és a konzerv paradicsomot, majd ízesítsük sóval, borssal és a fűszerekkel. Főzzük lassú tűzön minimum 2 órán keresztül.

5. Lépés

A szósz készülte közben főzzük ki a tésztát a csomagján található utasítások szerint.

6. Lépés

Ha a szósz és a tészta is kész, akkor szolgáljuk fel a tésztát a szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek