HIRDETŐ

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa, meghámozva és apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Szál zellerszár, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 500 g darált hús keverék (marha és sertés) Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 doboz konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál bazsalikom Hozzáadott
  • 500 g tészta (pl. spagetti) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kevés növényi olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, sárgarépát, zellert és a fokhagymát egy nagy serpenyőben.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst és főzzük addig, míg minden oldalán megpirul. Keverjünk közben, hogy a hús szemcséi szétszóródjanak.

3. Lépés

Öntsük hozzá a bort, és főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét és a konzerv paradicsomot, majd ízesítsük sóval, borssal és a fűszerekkel. Főzzük lassú tűzön minimum 2 órán keresztül.

5. Lépés

A szósz készülte közben főzzük ki a tésztát a csomagján található utasítások szerint.

6. Lépés

Ha a szósz és a tészta is kész, akkor szolgáljuk fel a tésztát a szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új