Borjúfasírtok
Fantasztikus recept, amit generációkon át adtak tovább
Hozzávalók
- 11⁄2 kg marhahús front
- 500 g Darabka kacsamáj
- 1 kg Telecích morkových kostí na vývar
- só és bors
- szerecsendió
- Rosemary
- 100 g vaj
- 70 g Liszt sima
- 1 dcl Fehér száraz bor
- 1 l Borjúcsontleves
- 150 ml Smetana
- 2 db babérlevél
Eljárás
A tálba tegye a darált borjúlapockát, megtisztítva és felvágott kacsamájat, és a főtt borjúcsontokból származó velőt, mindent jól keverjen össze vagy aprítson fel, borsozzon és sózzon.
Ebből a keverékből karbonádokat vagy golyókat készítenek, amelyeket aranybarnára sütnek vajon.
A szöveget egy finom krémes szószba helyezik, amelyet így készítettek elő.
Elolvasszuk a vajat, hozzáadjuk a babérlevelet, egy evőkanál nádcukrot, amit hagyunk a vajon kicsit karamellizálódni, megszórjuk sima liszttel és alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük száraz borral és borjú alaplével.
Keverjük össze és főzzük simára, majd tejszínnel finomítjuk és friss rozmaringgal, snidlinggel, szerecsendióval és sóval ízesítjük.
A mártást a húspogácsákra öntjük és lassan, körülbelül 15 percig hagyjuk a tűzhelyen lassan főni.
Tálaljuk grízgaluskával a pirított tésztából és friss fűszernövényekkel.