HIRDETŐ

Forrás: FB: Új akik szeretnek sütni, főzni

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g száraz bab Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 kg kápia paprika Hozzáadott
  • 200 g paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks bőrkés Hozzáadott
  • 1 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 kiskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előkészítjük a babot. Egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap leöblítjük és félretesszük.

2. Lépés

Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. A paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábosban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a bőrkést.

4. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan hozzáadjuk a babot, a paprikát és a paradicsomot. Alaposan összekeverjük.

5. Lépés

Hozzáöntünk annyi vizet, hogy ellepje az alapanyagokat, majd hozzáadjuk a sót és a borsot.

6. Lépés

Lefedjük és körülbelül 1-1,5 órán át lassú tűzön főzzük, amíg a bab megpuhul. Ha szükséges, többször hozzáadjuk a vizet.

7. Lépés

Tálaláskor friss kenyérrel és vajjal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új