HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : ali-a

Borscs vegetáriánus orosz konyha

Sokféle változatban készítettem és fogyasztottam már borscsot, de ez a vegetáriánus változat kiemelkedik a többi közül. Tele van ízekkel, és kielégíti az igényt valami kiadós és laktató ételre anélkül, hogy húshoz kellene folyamodnunk. A zöldségek földes ízei tökéletesen harmonizálnak a cékla és a paradicsom édes-savanyú ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 közepes méret cékla Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 Burgonya Hozzáadott
  • 2 Paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fokhagyma szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 1 kis fehér káposzta Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 keményre főtt Tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A vegetáriánus borscs recepthez hámozza meg és vágja apróra a céklát, a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát. A tapasztalat azt mutatja, hogy a cékla végén történő vágása megakadályozza, hogy a keze túlságosan elszíneződjön.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket, majd tegye félre.

3. Lépés

Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Addig pirítsuk, amíg áttetsző nem lesz - ez fokozza az édes ízt.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a sárgarépát és a céklát a serpenyőbe, és főzzük az egészet további 10 percig közepes lángon. Javaslom, hogy időnként rázzuk meg a serpenyőt, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymagerezdeket, és pároljuk további 5 percig.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a burgonyát és az apróra vágott fehér káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Csak ajánlani tudom, hogy a későbbiekben, ha szükséges, kicsit óvatosabban bánjunk a sóval és a fűszerezéssel.

7. Lépés

Adjuk hozzá a zöldséglevest, és pároljuk 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és kaprot. E fűszernövények jó adagja adja a borscs autentikus ízét.

9. Lépés

A forró levest tálaljuk egy púpozott tejföllel és egy fél főtt tojással. Tapasztalatom szerint a borscs másnap még jobb ízű, amikor az ízek már igazán átjárják az ízeket! Egy szelet szürke kenyér tökéletesen illik a borscshoz.

10. Lépés

Jó szórakozást a hagyományos orosz recept kipróbálásához és élvezetéhez! És ne felejtsd el, hogy mindig lehet variálni - légy kreatív és igazítsd a hozzávalókat a saját ízlésedhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek