Forrás: Pixabay : ali-a
Borscs vegetáriánus orosz konyha
Sokféle változatban készítettem és fogyasztottam már borscsot, de ez a vegetáriánus változat kiemelkedik a többi közül. Tele van ízekkel, és kielégíti az igényt valami kiadós és laktató ételre anélkül, hogy húshoz kellene folyamodnunk. A zöldségek földes ízei tökéletesen harmonizálnak a cékla és a paradicsom édes-savanyú ízével.
Hozzávalók
- 3 közepes méret cékla
- 2 dögevő
- 1 nagy hagyma
- 2 Burgonya
- 2 Paradicsom
- 1 Fokhagyma szegfűszeg
- 2 Tablespoon növényi olaj
- 1 kis fehér káposzta
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor kapor
- 1 csokor Petrezselyem
- 200 g Tejföl
- 1 l zöldségleves
- 2 keményre főtt Tojás
Eljárás
A vegetáriánus borscs recepthez hámozza meg és vágja apróra a céklát, a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát. A tapasztalat azt mutatja, hogy a cékla végén történő vágása megakadályozza, hogy a keze túlságosan elszíneződjön.
Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket, majd tegye félre.
Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Addig pirítsuk, amíg áttetsző nem lesz - ez fokozza az édes ízt.
Most adjuk hozzá a sárgarépát és a céklát a serpenyőbe, és főzzük az egészet további 10 percig közepes lángon. Javaslom, hogy időnként rázzuk meg a serpenyőt, hogy a zöldségek ne égjenek meg.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymagerezdeket, és pároljuk további 5 percig.
Ezután adjuk hozzá a burgonyát és az apróra vágott fehér káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Csak ajánlani tudom, hogy a későbbiekben, ha szükséges, kicsit óvatosabban bánjunk a sóval és a fűszerezéssel.
Adjuk hozzá a zöldséglevest, és pároljuk 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Végül adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és kaprot. E fűszernövények jó adagja adja a borscs autentikus ízét.
A forró levest tálaljuk egy púpozott tejföllel és egy fél főtt tojással. Tapasztalatom szerint a borscs másnap még jobb ízű, amikor az ízek már igazán átjárják az ízeket! Egy szelet szürke kenyér tökéletesen illik a borscshoz.
Jó szórakozást a hagyományos orosz recept kipróbálásához és élvezetéhez! És ne felejtsd el, hogy mindig lehet variálni - légy kreatív és igazítsd a hozzávalókat a saját ízlésedhez!