HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : ali-a

Borscs vegetáriánus orosz konyha

Sokféle változatban készítettem és fogyasztottam már borscsot, de ez a vegetáriánus változat kiemelkedik a többi közül. Tele van ízekkel, és kielégíti az igényt valami kiadós és laktató ételre anélkül, hogy húshoz kellene folyamodnunk. A zöldségek földes ízei tökéletesen harmonizálnak a cékla és a paradicsom édes-savanyú ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 közepes méret cékla Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 Burgonya Hozzáadott
  • 2 Paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fokhagyma szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 1 kis fehér káposzta Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 keményre főtt Tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A vegetáriánus borscs recepthez hámozza meg és vágja apróra a céklát, a sárgarépát, a hagymát és a burgonyát. A tapasztalat azt mutatja, hogy a cékla végén történő vágása megakadályozza, hogy a keze túlságosan elszíneződjön.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket, majd tegye félre.

3. Lépés

Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Addig pirítsuk, amíg áttetsző nem lesz - ez fokozza az édes ízt.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a sárgarépát és a céklát a serpenyőbe, és főzzük az egészet további 10 percig közepes lángon. Javaslom, hogy időnként rázzuk meg a serpenyőt, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymagerezdeket, és pároljuk további 5 percig.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a burgonyát és az apróra vágott fehér káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Csak ajánlani tudom, hogy a későbbiekben, ha szükséges, kicsit óvatosabban bánjunk a sóval és a fűszerezéssel.

7. Lépés

Adjuk hozzá a zöldséglevest, és pároljuk 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és kaprot. E fűszernövények jó adagja adja a borscs autentikus ízét.

9. Lépés

A forró levest tálaljuk egy púpozott tejföllel és egy fél főtt tojással. Tapasztalatom szerint a borscs másnap még jobb ízű, amikor az ízek már igazán átjárják az ízeket! Egy szelet szürke kenyér tökéletesen illik a borscshoz.

10. Lépés

Jó szórakozást a hagyományos orosz recept kipróbálásához és élvezetéhez! És ne felejtsd el, hogy mindig lehet variálni - légy kreatív és igazítsd a hozzávalókat a saját ízlésedhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új