HIRDETŐ

Forrás: ildipapp from Canva

Borsóleves szárított borsóból

A szárított sárgaborsóból készült finom, krémes borsóleves receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Szárított borsó Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab Petrezselyem Hozzáadott
  • 100 g Füstölt szalonna Hozzáadott
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tegyük a borsót egy nagy lábasba, fedjük le vízzel, és hagyjuk áztatni egy éjszakán át. Az áztatott borsó gyorsabban megfő, és könnyebben emészthető.

2. Lépés

Másnap öntse le a vizet, és öblítse le a borsót. Tegyük vissza a fazékba, fedjük le 1,5 l vízzel, és kezdjük el főzni.

3. Lépés

Közben egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd később hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a szalonnát. Hagyja rövid ideig pirulni.

4. Lépés

Adjuk ezt a keveréket a borsóval együtt a fazékba. Adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát és a petrezselymet.

5. Lépés

Főzzük közepes lángon körülbelül 1 órán át, amíg a borsó teljesen megpuhul. Szükség szerint adjunk hozzá vizet.

6. Lépés

Ha sima levest szeretnénk, akkor ezen a ponton egy merülőmixerrel turmixolhatjuk.

7. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük, és hagyjuk egy kicsit párolódni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek