HIRDETŐ

Forrás: ildipapp from Canva

Borsóleves szárított borsóból

A szárított sárgaborsóból készült finom, krémes borsóleves receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Szárított borsó Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab Petrezselyem Hozzáadott
  • 100 g Füstölt szalonna Hozzáadott
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tegyük a borsót egy nagy lábasba, fedjük le vízzel, és hagyjuk áztatni egy éjszakán át. Az áztatott borsó gyorsabban megfő, és könnyebben emészthető.

2. Lépés

Másnap öntse le a vizet, és öblítse le a borsót. Tegyük vissza a fazékba, fedjük le 1,5 l vízzel, és kezdjük el főzni.

3. Lépés

Közben egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd később hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a szalonnát. Hagyja rövid ideig pirulni.

4. Lépés

Adjuk ezt a keveréket a borsóval együtt a fazékba. Adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát és a petrezselymet.

5. Lépés

Főzzük közepes lángon körülbelül 1 órán át, amíg a borsó teljesen megpuhul. Szükség szerint adjunk hozzá vizet.

6. Lépés

Ha sima levest szeretnénk, akkor ezen a ponton egy merülőmixerrel turmixolhatjuk.

7. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük, és hagyjuk egy kicsit párolódni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új