HIRDETŐ
Forrás: Lilechka75 from Getty Images
Borsópüré tejszínnel
A tejszínes borsópüré a kedvenc kísérőm a húsokhoz. Imádom a finom állagát és az enyhén édes ízét, amit a sima borsó tartalmaz. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és a tejszínnel a borsó egészen új dimenziót kap.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Fagyasztott borsó
- 200 ml Tejszínhab
- Só, fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tegyük a borsót egy lábasba, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a borsót. Közepes lángon pároljuk körülbelül 15 percig, amikor a borsónak puhának kell lennie. Az én javaslatom az, hogy inkább hagyjuk a borsót egy kicsit tovább főni, minthogy kemény legyen.
2. Lépés
A borsót főzés után lecsepegtetjük, és visszatesszük a fazékba. Adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot. Merülőmixerrel pürésítsük simára. ň
3. Lépés
Tálaljuk a pürét melegen.