HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Hansuan_Fabregas
Borsos tokány tejfölös
Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hús
- 800 g sertés tarja
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Zöldségek
- 2 ks főzőhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ks Paprika
- 2 ks paradicsom
Krém
- 200 ml tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
1. lépés: A hús előkészítése
2. Lépés
2. lépés: A zöldségek felaprítása
3. Lépés
3. lépés: A hús és a zöldségek párolása
4. Lépés
4. lépés: A tejföl hozzáadása
5. Lépés
5. lépés: Tálalás