Forrás: Pixabay: Saraamby
Bounty csoki házilag
A Bounty csoki hazilag elkészítése már régóta tervben volt nálam. Nemrég ugyanis éppen egy igazi bounty csokival a kezemben merengtem el azon, mennyire imádom azt a finom, trópusi ízvilágot, amit ez a csoki ad. Úgy döntöttem, itt az ideje otthon is elkészíteni, hiszen meggyőződésem, hogy házi készítésű édességekben több rejlik, mint hinnénk.
Hozzávalók
- 200 g kókuszreszelék
- 150 g porcukor
- 200 ml sűrített tej
- 200 g étcsokoládé
Eljárás
Elsőként a kókuszreszeléket, a porcukrot, valamint a sűrített tejet keverd össze egy tálban. Jól dolgozd össze a hozzávalókat, hogy egyformává váljanak. Az én tapasztalatom az, hogy a kókuszreszeléknek nagyon jót tesz, ha ezt a három hozzávalót alaposan összegyúrod, így sokkal jobban összetapad.
Ezután formázd meg a masszából a csokikat. Én egy kisebb kanállal szoktam kiszaggatni, így egységes méretűek lesznek.
Pakold őket egy tepsibe, majd 20 percre tedd őket a hűtőbe, hogy megkeményedjenek.
Közben olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett. Én személy szerint nem szeretem a mikróban csokoládét olvasztani, mert könnyen megég és elveszti az ízét.
Amikor a csokoládé elolvadt, vedd ki a hűtőből a kókuszrudakat, és egyenként forgasd bele őket az olvasztott csokoládéba, majd rakd vissza őket a tepsibe.
Végül tedd vissza őket a hűtőbe újabb 20 percre, hogy megkeményedjen a csokoládé.