HIRDETŐ

Forrás: facebook

Brassói aprópecsenye tarjából

A Brassói aprópecsenye egy hagyományos magyar étel, amelyet kockára vágott sertéshúsból, burgonyából és fűszerekből készítenek. Ez az étel egyszerre ízletes és tápláló, kiváló választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertéstarja Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika Hozzáadott
  • olaj az sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A sertéstarját egyenletes kockákra vágjuk, majd enyhén besózzuk és borsozzuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg minden oldalát.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a préselt fokhagymát, majd pirítsuk tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Ezután szórjuk meg pirospaprikával, jól keverjük össze, majd öntsük fel egy kevés vízzel és lassú tűzön pároljuk.

5. Lépés

Közben a burgonyát is kockára vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd egy külön serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütjük.

6. Lépés

Ha a hús megpuhult, a serpenyőből kivesszük a húst, és a maradék levében megpirítjuk a burgonyát.

7. Lépés

Tálaláskor a húst és a burgonyát együtt tálaljuk. Fűszerezhetjük még sóval, borssal vagy pirospaprikával ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új