Forrás: facebook
Brassói aprópecsenye tarjából
A Brassói aprópecsenye egy hagyományos magyar étel, amelyet kockára vágott sertéshúsból, burgonyából és fűszerekből készítenek. Ez az étel egyszerre ízletes és tápláló, kiváló választás ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 600 g sertéstarja
- 800 g burgonya
- 2 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors pirospaprika
- olaj az sütéshez
Eljárás
A sertéstarját egyenletes kockákra vágjuk, majd enyhén besózzuk és borsozzuk.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg minden oldalát.
Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a préselt fokhagymát, majd pirítsuk tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ezután szórjuk meg pirospaprikával, jól keverjük össze, majd öntsük fel egy kevés vízzel és lassú tűzön pároljuk.
Közben a burgonyát is kockára vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd egy külön serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ha a hús megpuhult, a serpenyőből kivesszük a húst, és a maradék levében megpirítjuk a burgonyát.
Tálaláskor a húst és a burgonyát együtt tálaljuk. Fűszerezhetjük még sóval, borssal vagy pirospaprikával ízlés szerint.