HIRDETŐ

Forrás: facebook

Brassói aprópecsenye tarjából

A Brassói aprópecsenye egy hagyományos magyar étel, amelyet kockára vágott sertéshúsból, burgonyából és fűszerekből készítenek. Ez az étel egyszerre ízletes és tápláló, kiváló választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertéstarja Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika Hozzáadott
  • olaj az sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A sertéstarját egyenletes kockákra vágjuk, majd enyhén besózzuk és borsozzuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg minden oldalát.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a préselt fokhagymát, majd pirítsuk tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Ezután szórjuk meg pirospaprikával, jól keverjük össze, majd öntsük fel egy kevés vízzel és lassú tűzön pároljuk.

5. Lépés

Közben a burgonyát is kockára vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd egy külön serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütjük.

6. Lépés

Ha a hús megpuhult, a serpenyőből kivesszük a húst, és a maradék levében megpirítjuk a burgonyát.

7. Lépés

Tálaláskor a húst és a burgonyát együtt tálaljuk. Fűszerezhetjük még sóval, borssal vagy pirospaprikával ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek