Budapest ragu
A Budapest ragu olyan gazdag, ízletes ragu, ami a hagyományos marhahús mellett fűszeres kolbásszal és paprikával is készül, sűrű szószban, amit egy kis tejföllel tálalnak - mindez pedig egyenesen Magyarországról származik. A ragut különféle köretekkel tálalhatjuk: pirított burgonyával, rizzsel vagy akár friss, ropogós bagettel is.
Hozzávalók
- 500 g marhahús (legjobb a lapocka), kockákra vágva
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 nagy piros paprika, kimagozva és kockákra vágva
- 1 zöld paprika, kimagozva és kockákra vágva
- 100 g füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 1 l húsleves alaplé
- 2 evőkanál tejföl
- kiskanál szárított majoránna
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a húst, és süssük meg minden oldalát.
Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, paprikákat és a kolbászt, majd főzzük további 5 percig.
Adjuk hozzá a pirospaprikát, köményt, sót, majd adjuk hozzá az alaplevet, és hozzuk forrásba.
Csökkentsük a hőt, majd fedjük le a serpenyőt, és tegyük a sütőbe 45 percre, vagy amíg a hús megpuhul.
Miután a hús megpuhult, adjuk hozzá a tejfölt és a majoránnát, majd keverjük össze.
Tálaljuk forrón a kívánt körettel, és tálaljuk azonnal.