HIRDETŐ

Budapest ragu

A Budapest ragu olyan gazdag, ízletes ragu, ami a hagyományos marhahús mellett fűszeres kolbásszal és paprikával is készül, sűrű szószban, amit egy kis tejföllel tálalnak - mindez pedig egyenesen Magyarországról származik. A ragut különféle köretekkel tálalhatjuk: pirított burgonyával, rizzsel vagy akár friss, ropogós bagettel is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús (legjobb a lapocka), kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 nagy piros paprika, kimagozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 zöld paprika, kimagozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 100 g füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 l húsleves alaplé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • kiskanál szárított majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a húst, és süssük meg minden oldalát.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, paprikákat és a kolbászt, majd főzzük további 5 percig.

4. Lépés

Adjuk hozzá a pirospaprikát, köményt, sót, majd adjuk hozzá az alaplevet, és hozzuk forrásba.

5. Lépés

Csökkentsük a hőt, majd fedjük le a serpenyőt, és tegyük a sütőbe 45 percre, vagy amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Miután a hús megpuhult, adjuk hozzá a tejfölt és a majoránnát, majd keverjük össze.

7. Lépés

Tálaljuk forrón a kívánt körettel, és tálaljuk azonnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új