HIRDETŐ
Buffalo csirkeszárnyak
A buffalo csirkeszárnyak az amerikai konyha egyik ikonikus fogása, amit magyarul is könnyedén otthon elkészíthetünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg csirkeszárny
- 1 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl barbecue szósz
- 1 teáskanál cayenne bors vagy más csípős fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Lépés
A csirkeszárnyakat mossuk meg, töröljük szárazra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
3. Lépés
A csirkeszárnyakat helyezzük egy sütőrácsra, majd tegyük a sütőbe és süssük kb. 45 percig.
4. Lépés
Közben készítsük el a mártást: egy kis serpenyőben hevítsük fel az olajat és adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, a barbecue szószt, a cayenne borsot és a mézet. Folyamatos kavargatás mellett hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
5. Lépés
A sült csirkeszárnyakat forgassuk bele a mártásba, majd visszatéve a sütőbe, süssük még további 15 percig.
6. Lépés
Tálaláskor egy kis extra mártást is kínálhatunk mellé.