HIRDETŐ
Forrás: ivanna-pavliuk from Canva
Bulgur saláta paradicsommal, uborkával és petrezselyemmel
Ez a frissítő nyári saláta tele van egészséges hozzávalókkal és kiváló ízekkel. A bulgur tartalmasságot ad a salátának, míg a paradicsom, uborka és petrezselyem friss, ropogós hangulatot kölcsönöz. Ez az étel ideális köretként vagy könnyű ebédként.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Fő összetevők
- 150 g bulgur
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka
- 1 Petrezselyem zöldje
Öltözködés
- 2 kanalak olívaolaj
- 1 Kanál citromlé
- 1⁄2 teáskanál tengeri só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tegye a bulgurt a fazékba, öntse le a csomagoláson lévő utasítások szerint vízzel és főzze, amíg meg nem puhul. Ezután hagyja kihűlni.
2. Lépés
Vágja kis darabokra a paradicsomot és a uborkát. Az petrezselyem finoman vágva.
3. Lépés
Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot.
4. Lépés
Tegyen bulgurt, aprított zöldséget és öntetet egy nagy tálba. Keverje jól össze.
5. Lépés
Szolgálja fel azonnal a salátát.