HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/TVMp5-yOK7yo_DecaYaw/6bd40aa84744138a65f03a1d2b18d3.jpeg)
Forrás: gbh007 from Canva
Burgonya- és borsópüré
A burgonya-borsópüré számos főétel kiváló kísérője.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 600 g Burgonya
- 200 g Fagyasztott borsó
- 40 ml Tej
- 20 g Vaj
- só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
2. Lépés
Körülbelül 5 perccel azelőtt, hogy a burgonya megfőtt volna, adjuk hozzá a fagyasztott borsót a vízhez.
3. Lépés
A burgonyát és a borsót lecsepegtetjük, majd a tejjel és a vajjal simára turmixoljuk.
4. Lépés
Ízesítsük a pürét sóval, és keverjük össze.