HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: meineresterampe

Burgonyafánk

Ez a burgonyafánk egy igazi magyar népi étel, amely kiváló választás a hideg téli napokon a saját otthonunkban. Ezek a fánkok puha, omlós belsőt rejtő krémes finomságokból készültek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 darab tojás Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Cukros bevonat

  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, és puhára főzzük sós vízben.

2. Lépés

A megfőtt burgonyát pépesítjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a vajat és a sót, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kör alakú fánkokat szaggatunk belőle.

4. Lépés

A fánkokat forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

5. Lépés

A forró fánkokat cukorba és fahéjba forgatjuk.

6. Lépés

Frissen tálaljuk, lehetőleg melegen, mézzel vagy lekvárral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új