HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: meineresterampe

Burgonyafánk

Ez a burgonyafánk egy igazi magyar népi étel, amely kiváló választás a hideg téli napokon a saját otthonunkban. Ezek a fánkok puha, omlós belsőt rejtő krémes finomságokból készültek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 darab tojás Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Cukros bevonat

  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, és puhára főzzük sós vízben.

2. Lépés

A megfőtt burgonyát pépesítjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a vajat és a sót, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kör alakú fánkokat szaggatunk belőle.

4. Lépés

A fánkokat forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

5. Lépés

A forró fánkokat cukorba és fahéjba forgatjuk.

6. Lépés

Frissen tálaljuk, lehetőleg melegen, mézzel vagy lekvárral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek