Forrás: Pixabay: webandi
Burgonyafasírt
A burgonyafasírt egy egyszerű és költségvetés-barát étel, amely gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks tojás
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 ml olaj
Eljárás
Főzzünk meg 500g burgonyát sós vízben. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd törjük össze.
Egy serpenyőben, melegítsünk fel egy kis olajat, és dinszteljük meg a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.
Keverjük össze a burgonyát, a dinsztelt hagymát és fokhagymát, a tojásokat, a sót, a borsot és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk.
Formázzunk kis, lapos fasírtokat a burgonyamasszából, majd forró olajban süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon. A sütés ideje oldalanként körülbelül 3-5 perc.
Amikor kész, tegyük a fasírtokat papírtörlőre, hogy az felesleges olajat felszívja. Tálaljuk forrón a kedvenc mártogatósunkkal.