HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: webandi

Burgonyafasírt

A burgonyafasírt egy egyszerű és költségvetés-barát étel, amely gyorsan elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzzünk meg 500g burgonyát sós vízben. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd törjük össze.

2. Lépés

Egy serpenyőben, melegítsünk fel egy kis olajat, és dinszteljük meg a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Keverjük össze a burgonyát, a dinsztelt hagymát és fokhagymát, a tojásokat, a sót, a borsot és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk.

4. Lépés

Formázzunk kis, lapos fasírtokat a burgonyamasszából, majd forró olajban süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon. A sütés ideje oldalanként körülbelül 3-5 perc.

5. Lépés

Amikor kész, tegyük a fasírtokat papírtörlőre, hogy az felesleges olajat felszívja. Tálaljuk forrón a kedvenc mártogatósunkkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új