HIRDETŐ

Forrás: DeniseBush from Getty Images Signature

Burgonyasaláta majonézzel

Hagyományos burgonyasaláta majonézzel, főételhez köretként.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 3 darab Tojás Hozzáadott
  • 1 darab nagy hagyma Hozzáadott
  • 200 ml Majonéz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EK Mustár Hozzáadott
  • 2 EK Ecet Hozzáadott
  • Különböző zöldségek ízlés szerint (pl. paprika, uborka) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a burgonyát, és vágja apró kockákra. Sós vízben főzzük őket, amíg megpuhulnak, de nem morzsolódnak szét. Általában kb. 20 percig főzik, de mindig ellenőrizzük a puhaságát egy villával, mielőtt levesszük a tűzről.

2. Lépés

Amíg a burgonya fő, főzzük meg a tojásokat. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe attól a pillanattól számítva, hogy a víz forrni kezd.

3. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a tálhoz. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és az ecetet. Mindent jól keverjünk össze.

4. Lépés

Amikor a burgonya és a tojás megfőtt, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezután a burgonyát és a meghámozott tojást vágjuk kockákra, és adjuk a tálhoz a többi hozzávalóval együtt.

5. Lépés

Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és ha van, adjunk hozzá apróra vágott zöldségeket. Keverje össze az egészet jól, és tálalás előtt legalább egy órára tegye a hűtőbe. Ez a saláta akkor a legjobb, ha volt ideje kihűlni, így az ízek igazán összeérnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új