Forrás: DeniseBush from Getty Images Signature
Burgonyasaláta majonézzel
Hagyományos burgonyasaláta majonézzel, főételhez köretként.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 3 darab Tojás
- 1 darab nagy hagyma
- 200 ml Majonéz
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 EK Mustár
- 2 EK Ecet
- Különböző zöldségek ízlés szerint (pl. paprika, uborka)
Eljárás
Hámozza meg a burgonyát, és vágja apró kockákra. Sós vízben főzzük őket, amíg megpuhulnak, de nem morzsolódnak szét. Általában kb. 20 percig főzik, de mindig ellenőrizzük a puhaságát egy villával, mielőtt levesszük a tűzről.
Amíg a burgonya fő, főzzük meg a tojásokat. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe attól a pillanattól számítva, hogy a víz forrni kezd.
A hagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a tálhoz. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és az ecetet. Mindent jól keverjünk össze.
Amikor a burgonya és a tojás megfőtt, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezután a burgonyát és a meghámozott tojást vágjuk kockákra, és adjuk a tálhoz a többi hozzávalóval együtt.
Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és ha van, adjunk hozzá apróra vágott zöldségeket. Keverje össze az egészet jól, és tálalás előtt legalább egy órára tegye a hűtőbe. Ez a saláta akkor a legjobb, ha volt ideje kihűlni, így az ízek igazán összeérnek.