Forrás: Pixabay
Butternut tök leves
Az egészséges butternut-tökleves receptje, amely kiváló vitamin- és ásványi anyagforrás, de jellegzetes és édes ízének köszönhetően a levesek nagyszerű alapanyaga is.
Hozzávalók
- 1 Butternut tök
- 2 darab The Onion
- 4 Burgonya
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 l Zöldségleves
- olaj
- Só és őrölt fekete bors
- Szerecsendió a fűszerezéshez
- Tejszín a tálaláshoz
Eljárás
Hámozza meg a tököt, és vágja kisebb darabokra. Hámozza meg a hagymát és a burgonyát, és vágja kockákra.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsuk aranyszínűre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Egy idő után hozzáadjuk az apróra vágott sütőtököt és a burgonyát. Keverje meg a keveréket, és fedő alatt párolja 10 percig.
Öntsük a húslevest a zöldségekre, és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Főzzük, amíg a sütőtök és a burgonya megpuhul.
A kész levest simára turmixoljuk, és tejszínnel a tetején tálaljuk.