HIRDETŐ

Forrás: canva

Caponata

A Caponata egy sicíliai, csakis vegetáriánus étel, melynek alapja a padlizsán. Gazdag ízvilágot biztosít az aroma, ami a friss zöldségekből és fűszerekből származik. Ez az olasz konyha üde színfoltja, melyet szószként, salátaként, vagy akár önálló ételként is fogyaszthatunk, előételnek, vagy főételként is kiváló választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 1 piros húsos paprika Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál kapribogyó Hozzáadott
  • 2 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • olívaolaj, só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A padlizsánt kockázzuk fel, szórjuk meg sóval, majd hagyjuk állni 30 percig.

2. Lépés

Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk puhára.

3. Lépés

A paprikát és zellert vágjuk fel, majd adjuk hozzá a hagymához és fokhagymához. Folyamatosan kevergessük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot.

4. Lépés

A padlizsánt öblítsük le, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel, és adjuk hozzá a zöldségkeverékhez. Főzzük közepes lángon 15 percig.

5. Lépés

A kapribogyót, a balzsamecetet és a cukrot adjuk hozzá a serpenyőben lévő zöldségekhez. Keverjük át alaposan, majd főzzük további 5 percig.

6. Lépés

Sóval és borssal ízesítsük a caponatát. Tálaljuk melegen vagy hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek