HIRDETŐ

Forrás: canva

Caponata

A Caponata egy sicíliai, csakis vegetáriánus étel, melynek alapja a padlizsán. Gazdag ízvilágot biztosít az aroma, ami a friss zöldségekből és fűszerekből származik. Ez az olasz konyha üde színfoltja, melyet szószként, salátaként, vagy akár önálló ételként is fogyaszthatunk, előételnek, vagy főételként is kiváló választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 1 piros húsos paprika Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál kapribogyó Hozzáadott
  • 2 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • olívaolaj, só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A padlizsánt kockázzuk fel, szórjuk meg sóval, majd hagyjuk állni 30 percig.

2. Lépés

Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk puhára.

3. Lépés

A paprikát és zellert vágjuk fel, majd adjuk hozzá a hagymához és fokhagymához. Folyamatosan kevergessük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot.

4. Lépés

A padlizsánt öblítsük le, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel, és adjuk hozzá a zöldségkeverékhez. Főzzük közepes lángon 15 percig.

5. Lépés

A kapribogyót, a balzsamecetet és a cukrot adjuk hozzá a serpenyőben lévő zöldségekhez. Keverjük át alaposan, majd főzzük további 5 percig.

6. Lépés

Sóval és borssal ízesítsük a caponatát. Tálaljuk melegen vagy hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új