HIRDETŐ

Forrás: Canva

Carbonaras pizza

A klasszikus olasz pizza egy érdekes és ízletes változata a carbonara szósz és tészta alapján. A füstölt szalonna, a friss tojás, a parmezán és a fekete bors kiválóan kombinálódik, hogy elkészítse ezt a könnyű és finom pizzát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

tészta

  • 500 g pizza tészta Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

feltét

  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 150 g reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • 4 ks nagy tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Keverjük össze az élesztőt, a sót és a vizet egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Hagyjuk a tésztát legalább 20 percig pihenni.

2. Lépés

Amíg a tészta pihen, készítsük el a feltétet. Pirítsuk meg a szalonnát a serpenyőbe, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a tojással és a reszelt parmezánnal.

3. Lépés

Amikor a tészta már jó, nyújtsuk ki és helyezzük a pizzakövön vagy a sütőrácsra. Kenjük rá a sajtos-szalonna keveréket, majd csípjünk bele néhány lyukat, hogy a tojás ne folyjon le.

4. Lépés

Helyezzük a pizzát a forró sütőbe és süssük 10-15 percig, míg a tészta aranybarna lesz és a tojás is megsül. Vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal. Azonnal tálaljuk!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új