HIRDETŐ

Forrás: Canva

Carbonaras pizza

A klasszikus olasz pizza egy érdekes és ízletes változata a carbonara szósz és tészta alapján. A füstölt szalonna, a friss tojás, a parmezán és a fekete bors kiválóan kombinálódik, hogy elkészítse ezt a könnyű és finom pizzát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

tészta

  • 500 g pizza tészta Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

feltét

  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 150 g reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • 4 ks nagy tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Keverjük össze az élesztőt, a sót és a vizet egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Hagyjuk a tésztát legalább 20 percig pihenni.

2. Lépés

Amíg a tészta pihen, készítsük el a feltétet. Pirítsuk meg a szalonnát a serpenyőbe, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a tojással és a reszelt parmezánnal.

3. Lépés

Amikor a tészta már jó, nyújtsuk ki és helyezzük a pizzakövön vagy a sütőrácsra. Kenjük rá a sajtos-szalonna keveréket, majd csípjünk bele néhány lyukat, hogy a tojás ne folyjon le.

4. Lépés

Helyezzük a pizzát a forró sütőbe és süssük 10-15 percig, míg a tészta aranybarna lesz és a tojás is megsül. Vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal. Azonnal tálaljuk!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek