HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Carnitas lassan párolt sertéshúsból

A Carnitas egy hagyományos mexikói étterem kedvence, amelyet lassan párolt sertéshúsból készítenek, majd ropogósra pirítják. Egy tál meleg tortillával, zöldségekkel vagy savanyúsággal tálalva, garantáltan nem hagy senkit éhen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg csont nélküli sertésvad kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma, felaprítva Hozzáadott
  • 4 zúzott fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 2 narancs két szegmensre vágva Hozzáadott
  • 1 lime leve kifacsarva Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 2 laurbérlevél Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l sertészsír, vagy növényi olaj a pároláshoz Hozzáadott
  • Tálaláshoz tortilla, salsa koriander és lime Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A kockázott sertéshúst tegyük egy tűzálló edénybe, szórjuk meg sóval és borssal.

2. Lépés

Adja hozzá a felaprított hagymát, zúzott fokhagymát, narancsot, lime levét, köményt, oregánót és a laurbérleveleket.

3. Lépés

Öntsük rá a zsírt (vagy olajat) úgy, hogy ellepje a húst, és lassú tűzön pároljuk 3-4 órán keresztül, amíg a hús nagyon puhává válik.

4. Lépés

A tűzhelyről levéve hagyjuk a húst a zsírban kihűlni.

5. Lépés

A zsírtól megszabadítva a hús több darabra szedhető. Ezt követően a hús darabkáit forró, alaposan bemelegített serpenyőben pirítsuk ropogósra.

6. Lépés

Tálaljuk tortillában, salsával, friss korianderrel és lime-mal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új