HIRDETŐ

Forrás: Shaiith from Canva

Cékla télire

Ez a vegyszermentes, kézműves készítésű étel tartósításával megőrzi a cékla értékes tápanyagait és jellegzetes, édeskés ízét. Tartsa otthon a kamrájában, és szolgálja fel szendvicsekhez, salátákhoz, vagy akár pizzákhoz és tésztákhoz is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 5 kg cékla Hozzáadott
  • 1 l ecet (hat %-os) Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a céklákat alaposan, csumázzuk ki, és vágjuk nagyobb darabokra – de lehet egészben is tartósítani.

2. Lépés

A tartósító lé elkészítése: öntsük a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a szegfűszeget és a babérlevelet is. Forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni.

3. Lépés

A cékladarabokat öntsük bele a lébe, és főzzük őket közepes lángon, míg meg nem puhulnak (kb. 30-40 perc).

4. Lépés

Sterilizáljunk üvegeket (és a hozzá tartozó fedőket is) egy nagyobb fazékban forró vízben.

5. Lépés

A megfőtt céklát szűrjük le, és óvatosan töltsük az előkészített üvegekbe.

6. Lépés

Öntsük rá a tartósító levet, majd zárjuk le az üvegeket.

7. Lépés

Tedd az üvegeket meleg helyre, és hagyd hűlni. Szobahőmérsékleten, hűvös helyen tárolva (pincében, kamrában) évekig eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek