HIRDETŐ

Forrás: congerdesign from Pixabay

Cékla tormával

Egészséges köret a főételhez - cékla tormával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Cékla Hozzáadott
  • 20 g torma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 Kanálok Borecet Hozzáadott
  • 1 Kanálok Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje a cékla megtisztításával és lekaparásával. Fontos, hogy jól megmossuk, hogy a végső fázisban ne kerüljön bele homok vagy más szennyeződés.

2. Lépés

Vágjuk a céklát kisebb darabokra, és tegyük egy tál vízbe. Hogy a cékla ne veszítse el jellegzetes rubin színét, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, hogy a cékla friss és szép színű maradjon.

3. Lépés

Ezután a céklát sós vízben puhára főzzük. Egy kis cukrot is adhat a vízhez, hogy fokozza a cékla természetes édességét.

4. Lépés

Amíg a cékla fő, készítsük el a tormát. Reszeljük finomra. Itt érvényes az aranyszabály, hogy minél több torma, annál csípősebb lesz az eredmény. Én személy szerint a közepes csípősséget kedvelem.

5. Lépés

Főzés után a céklát lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt tormát, sózzuk és ízesítsük borecettel.

6. Lépés

Végül keverje össze az egészet, és tálalja húsok mellé köretként vagy külön ízletes és egészséges salátaként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új