HIRDETŐ

Forrás: congerdesign from Pixabay

Cékla tormával

Egészséges köret a főételhez - cékla tormával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Cékla Hozzáadott
  • 20 g torma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 Kanálok Borecet Hozzáadott
  • 1 Kanálok Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje a cékla megtisztításával és lekaparásával. Fontos, hogy jól megmossuk, hogy a végső fázisban ne kerüljön bele homok vagy más szennyeződés.

2. Lépés

Vágjuk a céklát kisebb darabokra, és tegyük egy tál vízbe. Hogy a cékla ne veszítse el jellegzetes rubin színét, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, hogy a cékla friss és szép színű maradjon.

3. Lépés

Ezután a céklát sós vízben puhára főzzük. Egy kis cukrot is adhat a vízhez, hogy fokozza a cékla természetes édességét.

4. Lépés

Amíg a cékla fő, készítsük el a tormát. Reszeljük finomra. Itt érvényes az aranyszabály, hogy minél több torma, annál csípősebb lesz az eredmény. Én személy szerint a közepes csípősséget kedvelem.

5. Lépés

Főzés után a céklát lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt tormát, sózzuk és ízesítsük borecettel.

6. Lépés

Végül keverje össze az egészet, és tálalja húsok mellé köretként vagy külön ízletes és egészséges salátaként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek