Forrás: congerdesign from Pixabay
Cékla tormával
Egészséges köret a főételhez - cékla tormával.
Hozzávalók
- 1 kg Cékla
- 20 g torma
- só
- 2 Kanálok Borecet
- 1 Kanálok Cukor
Eljárás
Kezdje a cékla megtisztításával és lekaparásával. Fontos, hogy jól megmossuk, hogy a végső fázisban ne kerüljön bele homok vagy más szennyeződés.
Vágjuk a céklát kisebb darabokra, és tegyük egy tál vízbe. Hogy a cékla ne veszítse el jellegzetes rubin színét, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, hogy a cékla friss és szép színű maradjon.
Ezután a céklát sós vízben puhára főzzük. Egy kis cukrot is adhat a vízhez, hogy fokozza a cékla természetes édességét.
Amíg a cékla fő, készítsük el a tormát. Reszeljük finomra. Itt érvényes az aranyszabály, hogy minél több torma, annál csípősebb lesz az eredmény. Én személy szerint a közepes csípősséget kedvelem.
Főzés után a céklát lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt tormát, sózzuk és ízesítsük borecettel.
Végül keverje össze az egészet, és tálalja húsok mellé köretként vagy külön ízletes és egészséges salátaként.