HIRDETŐ

Forrás: VankaD from Getty Images

Chilis mézes csirkeszárny

A chilis mézes csirkeszárny egy ízletes, könnyen elkészíthető étel, amely minden csirkeszárny-rajongó számára kötelező. A méz és chili kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a fűszeres között, a csirkeszárny pedig igazán ropogós lesz a sütőben sütés után.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirkeszárny

  • 1 kg csirkeszárny Hozzáadott

Marinád

  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 2 teáskanál chilipor Hozzáadott
  • 1 darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 200°C. A csirkeszárnyat megmossuk, leszárítjuk.

2. Lépés

A mézet, chiliport, zúzott fokhagymát, olívaolajat és a citrom levét összekeverjük egy tálban.

3. Lépés

Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat a marinádba, és 15 percig hagyjuk állni.

4. Lépés

Egy tepsibe helyezzük a csirkeszárnyakat, és 30 percig sütjük őket a sütőben, közben néha meglocsoljuk a marináddal.

5. Lépés

Amikor a csirkeszárnyak szép aranybarnák lettek, kivesszük a sütőből, és tálalhatjuk a kedvenc köretünkkel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új