Forrás: VankaD from Getty Images
Chilis mézes csirkeszárny
A chilis mézes csirkeszárny egy ízletes, könnyen elkészíthető étel, amely minden csirkeszárny-rajongó számára kötelező. A méz és chili kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a fűszeres között, a csirkeszárny pedig igazán ropogós lesz a sütőben sütés után.
Hozzávalók
Csirkeszárny
- 1 kg csirkeszárny
Marinád
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál chilipor
- 1 darab fokhagymagerezd
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab citrom
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 200°C. A csirkeszárnyat megmossuk, leszárítjuk.
A mézet, chiliport, zúzott fokhagymát, olívaolajat és a citrom levét összekeverjük egy tálban.
Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat a marinádba, és 15 percig hagyjuk állni.
Egy tepsibe helyezzük a csirkeszárnyakat, és 30 percig sütjük őket a sütőben, közben néha meglocsoljuk a marináddal.
Amikor a csirkeszárnyak szép aranybarnák lettek, kivesszük a sütőből, és tálalhatjuk a kedvenc köretünkkel. Jó étvágyat!